چاپ دو ورقی

چاپ دو ورقی


چاپ دو ورقی یکی از اندازه‌های چاپ افست (Offset) است که در تعداد رنگ‌های مختلف وجود دارد و با توجه به نیاز و سفارش مشتری انتخاب می‌شود. چاپ افست یکی از رایج‌ترین روش‌های چاپ در دنیا محسوب می‌شود که خروجی آن از کیفیت بالایی برخوردار بوده و برای چاپ در تیراژهای بالا بسیار مقرون به صرفه‌تر و مناسب‌تر از چاپ دیجیتال است.

ماشین‌های چاپ ورقی بر اساس استاندارد جهانی ISO دارای اندازه‌های مشخصی هستند که این اندازه‌ها در ایران با توجه به ابعاد کاغذ یا همان ورق دسته بندی می‌شوند. چاپ دو ورقی در واقع به اندازه دهانه ورودی ماشین چاپ اشاره دارد که علاوه بر دو ورقی دارای ابعاد دیگری نیز هست. بنابراین دستگاه‌های چاپ افست دارای اندازه‌های مختلفی هستند که ماشین چاپ دو ورقی یکی انواع رایج و پرکاربرد این مدل چاپ محسوب می‌شود. در ادامه این مقاله همه چیز را درباره چاپ افست دو ورقی مورد بررسی قرار می‌دهیم و شما را با این روش چاپ بیشتر آشنا خواهیم کرد؛ با مجتمع چاپ اندیشه برتر همراه باشید.

منظور از چاپ دو ورقی چیست؟

همانطور که اشاره کردیم چاپ دو ورقی یکی از اندازه‌ها و ابعاد رایج چاپ افست است. ابعاد ماشین‌های چاپ افست بر اساس واحد «ورق» مشخص می‌شود و چاپ دو ورقی یکی از ابعاد آن است. منظور از «چاپ ورقی» اندازه ابعاد ورودی دستگاه است که این ابعاد در دستگاه‌های مختلف با یکدیگر تفاوت دارد. اصطلاح چاپ ورقی تنها در چاپ افست مورد استفاده قرار می‌گیرد که انواع رایج آن علاوه بر چاپ دو ورقی شامل موارد زیر هستند:

چاپ افست دو ورقی

چاپ یک ورقی (GTO):

ماشین چاپ یک ورقی دارای قابلیت چاپ حداقلی 35*25 و قابلیت حداکثری 50*35 است که معمولا برای چاپ سفارش‌هایی با ابعاد کوچک مانند کارت  ویزیت در تیراژ پایین مورد استفاده قرار می‌گیرد.

چاپ دو ورقی:

ماشین چاپ دو ورقی یا یک و نیم ورقی دارای قابلیت چاپ حداقلی 72*33 و قابلیت حداکثری 72*52 بوده که اکثر چاپخانه‌های ایران از این نوع ماشین چاپ استفاده می‌کنند. چاپ دو ورقی معمولا برای چاپ کتاب، چاپ کاتالوگ، بروشور، سررسید، فولدر و مواردی از این قبیل بسیار مناسب بوده و یکی از ماشین‌های پرکاربرد در صنعت چاپ شناخته می‌شود.

چاپ سه ورقی:

حداکثر ابعاد 90*60

چاپ چهار ورقی:

حداکثر ابعاد 90*72

چاپ شش ورقی:

حداکثر ابعاد 120*80

چاپ هشت ورقی:

حداکثر ابعاد 140*100

در میان ابعاد مختلف ماشین چاپ افست، چاپ دو ورقی بسیار پرکاربردتر از سایر ابعاد چاپ است که توسط صنایع مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ماشین چاپ افست دو ورقی

ماشین چاپ افست دو ورقی چگونه کار می‌کند؟

ماشین چاپ افست دو ورقی برای تحویل خروجی باکیفیت و مرغوب چندین مرحله را پشت سر می‌گذارد تا در نهایت بتواند سفارش مشتری را در سریع‌ترین زمان ممکن تحویل دهد. نحوه کار و مراحل دستگاه چاپ دو ورقی افست شامل موارد زیر است:

طراحی

طراحی به عنوان اولین و یکی از مهم‌ترین مراحل در فرآیند چاپ در نظر گرفته می‌شود که باید به صورت تخصصی انجام شود. اگر یک طرح از جذابیت بصری کافی برخوردار نباشد قطعا پس از چاپ، خروجی جذاب و مطلوبی نخواهیم داشت. بنابراین بهتر است برای طراحی خود حتما از متخصصان و طراحان حرفه‌ای کمک بگیرید تا طرح مورد نظر پس از چاپ، خروجی درخشان و باکیفیتی داشته باشد.

لیتوگرافی

لیتوگرافی یکی از مراحل چاپ افست است که در طول آن فایل‌های طراحی شده به صفحات فلزی تبدیل می‌شوند. فایل‌ها در لیتوگرافی ابتدا به چهار رنگ اصلی تقسیم می‌شوند و تصویر هر رنگ توسط نوعی پلیمر مخصوص بر روی یک صفحه فلزی چاپ خواهد شد. برای انجام این کار از دستگاهی به نام ایمیج ستر (Image Setter)‌ استفاده می‌شود که از طرح‌ها فیملبرداری می‌کند. طراحی‌هایی که دارای چهار رنگ هستند از هر رنگ به صورت جداگانه فیلمبرداری می‌شود و این فیلم‌ها در دستگاهی به نام «قید کپی» قرار می‌گیرند تا نقش آنها با استفاده از عملیات نوردهی بر روی زینک بیفتد.

چاپ

زینک‌های تهیه شده در مرحله لیتوگرافی باید برای چاپ به چاپخانه فرستاده شوند تا با توجه به نیاز و سفارش مشتری در انواع ماشین چاپ دو ورقی یا یک ورقی قرار گیرند. در فرآیند چاپ دو ورقی زینک‌ها برای چاپ شدن ابتدا درون دستگاه قرار می‌گیرند و سطح آنها توسط غلتک آب، مرطوب می‌شود و سپس غلتک مرکب بر روی آن مالیده می‌شود. پس از آن نقش روی زینک بر روی لاستیک چاپ می‌افتد و در مرحله نهایی بر روی کاغذ چاپ، انتقال داده می‌شود. بدین ترتیب طرح و یا متون مورد نظر شما با استفاده از چاپ دو ورقی و ابعاد مشخص آن با کیفیت بالا بر روی کاغذ پیاده خواهد شد.

چاپ دو ورقی چهار رنگ

چاپ دو ورقی چهار رنگ

در دستگاه چاپ افست به طور کلی از سیستم رنگی CMYK استفاده می‌شود که ترکیبی از چهار رنگ آبی فیروزه‌ای (Cyan)، ارغوانی (Magenta)، زرد (Yellow) و سیاه (BlackOrKey) است و به اختصار به آنها CMYK گفته می‌شود. هر یک از این چهار رنگ دارای غلظت 1 تا 100 هستند که سایر رنگ‌ها از ترکیب آنها با یکدیگر ساخته می‌شوند. در چاپ دو ورقی چهار رنگ، چهار ستون قرار داده می‌شود که هر رنگ در یک ستون قرار می‌گیرد و رنگ‌ها به صورت مجزا بر روی صفحه طرح اعمال می‌شوند و پس از پردازش و ترکیب، رنگ نهایی و مورد نظر شما چاپ خواهد شد.

قیمت چاپ دو ورقی

قیمت چاپ دو ورقی چقدر است؟

برآورد هزینه و قیمت چاپ دو ورقی به عوامل متعددی همچون طراحی، نوع کاغذ، لیتوگرافی، زینک، هزینه دور چاپ، برش، صحافی و تیراژ طرح بستگی دارد. البته در فرآیند چاپ دو ورقی فاکتورهای دیگری همچون اسکن، تفکیک و مدیریت رنگ، ترامه کردن، نحوه چاپ، نوع پوشش مرکب و متریال مورد استفاده در کار نیز در برآورد قیمت نهایی سفارش شما دخیل هستند. به همین خاطر نمی‌توانیم هزینه مشخصی را برای چاپ دو ورقی اعلام کنیم زیرا همه چیز به نوع سفارش و خواسته شما و همچنین تیراژ چاپ بستگی دارد. از این رو برای دریافت مشاوره و برآورد قیمت چاپ دو ورقی می‌توانید با کارشناسان اندیشه برتر در ارتباط باشید تا با بررسی دقیق طرح، میزان هزینه چاپ دو ورقی شما محاسبه و برآورد شود.

سخن پایانی

چاپ دو ورقی یکی از ابعاد و اندازه‌های رایج چاپ افست است که اصولا برای چاپ کتاب، بروشور و یا کاتالوگ مورد استفاده قرار می‌گیرد. منظور از چاپ دو ورقی در واقع ابعاد و اندازه ورودی دستگاه چاپ بوده که دارای قابلیت چاپ حداقلی 72*33 و قابلیت حداکثری 72*52 است. چاپ دو ورقی یکی از ماشین‌های چاپ پرکاربرد است که از کیفیت بالایی برخوردار بوده و تصاویر و طرح‌ها را با رزولوشن بالا تحویل می‌دهد و خروجی جذابی خواهد داشت. در چاپ افست دو ورقی معمولا از چهار طیف رنگی به عنوان رنگ پایه استفاده می‌شود که دارای غلظت‌های متفاوتی بوده و سایر رنگ‌ها از ترکیب آنها بدست می‌آیند. بنابراین در چاپ دو ورقی محدودیتی بابت انتخاب رنگ ندارید و می‌توانید ترکیبات رنگی دلخواه خود را سفارش دهید و آنها را با کیفیت بالا تحویل بگیرید. گروه اندیشه برتر ارائه دهنده کلیه خدمات مربوط به چاپ یک ورقی، دو ورقی و غیره است و کلیه طرح‌های شما را با بکارگیری بهترین متریال چاپ خواهد کرد. بنابراین برای دریافت مشاوره و برآورد هزینه و آگاهی از تعرفه‌ها و قیمت چاپ با ما در ارتباط باشید و بهترین‌ها را از ما بخواهید.


نظرات

نام
ایمیل
نظر