چاپ 4/5 ورقی با دستگاه CD هایدلبرگ 6 رنگ

چاپ 4/5 ورقی با دستگاه CD هایدلبرگ 6 رنگ


صنعت چاپ پیشینه‌ای طولانی در جهان دارد. ظهور این صنعت را می‌توان مقدمه‌ی نشرعلم و پیشرفت جوامع انسانی دانست. امروزه از روش‌های مختلفی برای چاپ استفاده می‌شود که یکی از مهم‌ترین آن‌ها چاپ افست یا چاپ لیتوگرافی نام دارد. چاپ افست رایج‌ترین تکنیک چاپی است که در آن تصویر جوهری حک شده بر پلیت فلزی، روی سیلندری پلاستیکی چاپ شده و سپس به کاغذ منتقل می‌شود.

سیلندرهای پلاستیکی انعطاف‌پذیری زیادی دارند و با کمک آن‌ها می‌توانید روی چوب، پارچه، فلز، چرم و انواع کاغذ، عمل چاپ کردن را انجام دهید. این شیوه‌ی چاپ را یک آمریکایی به‌نام رابل ناتلی در سال 1904 به‌ صورت تصادفی کشف کرد و به‌سرعت مطبوعات به استفاده از آن روی آوردند. یکی از انواع چاپ افست، چاپ ۴/۵ ورقی است که می‌خواهیم در این مقاله به بررسی این نوع بپردازیم؛ در ادامه با مجتمع چاپ اندیشه برتر همراه باشید.

چاپ 4/5 ورقی به چه چاپی می‌گویند؟

همان طور که گفته شد در چاپ افست از سیلندر برای تزریق جوهر روی کاغذ استفاده می‌شود. این سیلندرها در چندین سایز استاندارد وجود دارند و برای چاپ روی کاغذها با سایزهای مختلف به کار می‌روند؛ مثل کاغذهای با ابعاد 35*25، 70*50 یا 70*100 سانتی‌متر. منظور از چاپ 4.5 ورقی، چاپ افست روی کاغذهای 70*100 سانتی‌متری است. این اندازه معادل 28*40 اینچ بوده و به آن واید پیپر هم گفته می‌شود.

چاپ 4/5 ورقی به چه چاپی می‌گویند

سازوکار چاپ ۴/۵ ورقی

دستگاه‌های چاپ افست، با روش لیتوگرافی، کار چاپ روی کاغذ یا هر متریال دیگری را انجام می‌دهند. این روش یکی از کارآمدترین و مقرون‌به‌صرفه‌ترین روش‌های چاپی است که می‌توان از آن برای چاپ انبوه کتاب‌ها، مجلات، کاتالوگ‌ها، تقویم و... استفاده کرد. دستگاه چاپ ۴/۵ ورقی از تعدادی سیلندر برای چاپ روی کاغذهای 100*70 سانتی‌متر، ساخته شده که براساس رنگ‌های به کار رفته، تعدادشان متغیر است. هر کدام از این سیلندرهای پر شده از رنگ، با یک ورق فلزی یا پلاستیکی پوشانده شده که در ابتدای کار طرح مدنظر روی آن‌ها حک می‌شود. پس از آن این ورق‌ها، با جوهر آغشته می‌شوند و تمام قسمت‌های طرح که نیاز به رنگ مربوط به سیلندر را دارد، جوهر به خود می‌گیرد. با گذر کاغذ از زیر سیلندرهای درحال گردش، قسمت‌های مربوط به هر رنگ توسط سیلندر آن رنگ، روی کاغذ نقش می‌بندد.

مطلب پیشنهادی: طلاکوب ۴/۵ ورقی

رنگین‌کمانی از رنگ‌ها

اگر کار طراحی گرافیکی انجام داده باشید، حتما با فرمت‌های رنگی نظیر RGB و CMYK آشنایی دارید و حتما می‌دانید که فرمت رنگ به کاررفته در چاپ افست، CMYK است. براساس این فرمت، چهار رنگ اصلی زرد، خاکستری، سرخابی و مشکی در چهار سیلندر مختلف، طرح‌ها را چاپ می‌کنند. با استفاده از چاپ ۴/۵ ورقی، می‌توانید از طرح‌های سیاه و سفید ساده گرفته تا طرح‌های کاملا رنگی را پرینت کنید.

معمولا تعداد سیلندر بسته به میزان رنگ طرح، بین یک تا 5 عدد است. برای یک طرح سیاه و سفید مانند صفحات کتاب‌ها و برخی مجلات، استفاده از تک سیلندر مشکی برای چاپِ حروف و کلمات، کفایت می‌کند؛ ولی برای طرح‌های کاملا رنگی باید از ماشین‌های چاپ 5 رنگ استفاده کرد تا با کیفیت مناسب کار چاپ انجام شود. بد نیست بدانید چاپ تمام رنگی با کمک ماشین‌های چاپ تک‌رنگ هم امکان‌پذیر است؛ به این‌صورت که سیلندر با هر بار گردش یک رنگ را به کاغذ انتقال می‌دهد؛ ولی کیفیت این نوع کار، به‌خوبی ماشین‌های چندرنگی نخواهد بود.

هر تعداد نیاز داشته باشید

چاپ ۴/۵ ورقی برای تیراژ تعداد زیاد، مناسب است و حتی می‌توان فرمت‌های کوچک‌تر را هم به‌صورت چندتایی، روی این صفحات چاپ کرد.

چاپ 4.5 ورقی کجا به‌درد می‌خورد؟

چاپ‌ افست نوع ۴/۵ ورقی در‌حال‌حاضر بزرگ‌ترین اندازه برای صفحات چاپی به‌شمار می‌رود و می‌توان از آن برای چاپ هر نوع محصولی با ابعاد 70 در 100 سانتی‌متر یا نسبتی از این عدد استفاده کرد. همان طور که گفته شد، این نوع چاپ بهترین گزینه‌ برای چاپ در تیراژ زیاد محسوب می‌شود. از چاپ‌های نوع ۴/۵ ورقی، می‌توان برای محصولاتی نظیر ست اداری نیز بهره برد و تمامی آیتم‌های گوناگون را با حداقل فاصله، در کنارهم قرار داد و چاپ کرد.

 

چه زمانی چاپ افست ۴/۵ ورقی را انتخاب کنیم؟

چاپ افست ۴/۵ ورقی، یک راه‌حل مناسب برای چاپ مقرون‌به‌صرفه و در عین حال باکیفیت است. این روش نسبت به سایر روش‌های پرینت، راحت‌تر است و می‌توان آن را برای ابعاد بزرگ‌تر به کار برد. از این مدل دستگاه چاپ می‌توان برای چاپ موارد زیر استفاده کرد:

با در نظر گرفتن ابعاد چاپی 100*70 سانتی‌متری، می‌توان گفت این نوع چاپ برای طرح‌های بزرگ نظیر پوستر و روزنامه، بهترین انتخاب است.

چاپ ۴/۵ ورقی خوب است؛ چون...

چاپ‌های افست ۴/۵ ورقی ، نسبت به سایر روش‌های چاپ مزایای زیادی دارد که از جمله‌ی این نقاط قوت می‌توان این‌ها را ذکر کرد:

  • کیفیت بهتر تصاویر چاپی در این روش؛
  • هزینه‌ی چاپ کمتر نسبت به سایر روش‌های چاپ؛
  • طول عمر بیشتر ورق‌های چاپ به‌علت عدم تماس مستقیم با کاغذ؛
  • امکان تنظیم میزان جوهر با تنظیم فاصله‌ی میان غلتک و جوهر.

چاپ ۴/۵ ورقی خوب نیست؛ چون...

استفاده از چاپ‌ 4.5 ورقی نسبت به سایر روش‌های چاپ معایبی نیز دارد، به‌عنوان مثال:

  • علی‌رغم کیفیت بالای تصاویر، میزان تیزی و وضوح عکس در این نوع چاپ کمتر است؛
  • صفحات چاپی آلومینیومی دچار اکسیداسیون می‌شوند و قادر به چاپ تصاویر به‌درستی و وضوح کامل نیستند؛
  • تنظیم و راه‌اندازی اولیه‌ی این وسیله، نسبت به سایر روش‌ها سخت‌تر است.

برای چاپ ۴/۵ ورقی چقدر باید هزینه کنید؟

قیمت چاپ نوع 4/5 ورقی براساس مولفه‌های مختلفی نظیر تیراژ چاپ، میزان رنگ، ابعاد و جنس محصول تعیین می‌شود. معمولا در تیراژ کم، استفاده از چاپ افست چندان مقرون‌به‌صرفه نیست و بهتر است به‌جای آن، چاپ دیجیتال را انتخاب کنید؛ ولی در تیراژ زیاد، استفاده از چاپ افست ۴/۵ ورقی، بهترین گزینه است.

خلاصه‌ی کلام

چاپ کردن یکی از کارهایی است که روزانه بارها با آن سروکار داریم. معمولا هنگامی که بخواهیم چیزی را پرینت کنیم، چاپخانه از ما روش چاپی را می‌پرسد و اغلب نمی‌دانیم که باید چه جوابی بدهیم و کدام نوع چاپ بهترین انتخاب است. دانستن درباره‌ی انواع چاپ و کاربرد هر کدام می‌تواند راهنمای خوبی برای کسانی باشد که به‌نحوی با این حوزه سروکار دارند. در مقاله "آشنایی با انواع چاپ" به طور کامل درباره تمام روش‌های چاپ توضیح دادیم که مطالعه آن خالی از لطف نخواهد بود.

در این مقاله از مجتمع چاپ اندیشه برتر به بررسی چاپ افست، به‌عنوان یکی از پرکاربردترین مدل‌های چاپی و نحوه‌ی کارِ آن پرداختیم و با یکی از انواع پرکاربرد چاپ افست، یعنی چاپ 4/5 ورقی آشنا شدیم.


نظرات

نام
ایمیل
نظر